csoda-alga.shp.hu

Gyorssegély szívroham, infarktus esetén!

 

Hasznosnak találod? Kérlek, kattints a Tetszik gombra! (Lehet, hogy megmentesz egy életet.)

Kattints a +1-re, és ezzel segítesz könnyebben megtalálni az oldalt a keresőkben mások számára is! Előre is köszönöm!

 

Szívroham, infarktus esetén életmentő lehet a bázikus gyorssegély! Mégis, csak a legritkább esetekben alkalmazzák, mivel gyakorlatilag senki sem tud róla. Egy fél liter tiszta víz már magában roppant segítséget jelenthet!

A bázikus elsősegély a következőkből áll: bázikus ital, bázikus bedörzsölés, aztán nagy felületen bázikus borogatás. Az intenzív orvoslás területén még mindig - vagy újra? - alkalmazzák elsősegélyként a bázikus infúziót.

Az infarktusos beteg általában halálfélelemben hever egy hordágyon, pupillája a rémülettől gombostűfejnyire szűkül. Fehér, mint az a bizonyos közmondásos meszelt fal, és csorog rajta a rettegés hideg verítéke. Keze-lába remeg. Egy merő rettegés és félelem az egész ember. Mielőtt még a mentő a helyszínre érne, fogjunk szélsebesen egy pohár vizet, tegyünk bele egy teáskanál szódabikarbónát, vagy bázikus sót, és azonnal itassuk meg a beteggel. Aztán vetkőztessük le, és dörzsöljük át a testét egy ugyanolyan adag bázikus oldattal, amilyent az imént megivott.

Készítsünk elő még egy edényt két liter testmeleg vízzel, amelybe egész evőkanál nátront, vagy bázikus sót keverünk. Áztassunk bele egy nagyobb textilt, mondjuk egy törülközőt. Csavarjuk jól ki, majd borítsuk be vele a beteg mellkasát, aztán takargassuk be jó melegen.Ha valakit utolér a szívroham, az infarktus, az egy nagyon erőteljes vészjelzés. Célszerű néhány dolgot megváltoztatni az életvitelben.

Hamarosan kitérek rá, hogy miket.

(Forrás: Peter Jentschura, Josef Lohkamper: Teljes megtisztulás. Édesvíz Kiadó, Budapest, 2007.) 

Hasznosnak találod? Kérlek, kattints a Tetszik gombra! (Lehet, hogy megmentesz egy életet.)

Kattints a +1-re, és ezzel segítesz könnyebben megtalálni az oldalt a keresőkben mások számára is! Előre is köszönöm!

happy old man csodaalgaKérdésed van? Rendelni szeretnél? - Hívj a +36 20 9673895 számon! - Minden jog fenntartva! 2007-2016