csoda-alga.shp.hu

A Spirulina antivirális (vírus elleni) hatása

 

A spirulina gyógyhatásai

Világszerte használják a spirulinát táplálékként – nem csak állatok, hanem emberek számára is. A világ egyes részein pusztán élelemalapanyagként ismerik, ám híres ez az algafajta az egészségi állapotra gyakorolt pozitív hatásai miatt is. A spirulina ugyanis olyan antioxidánsokat tartalmaz, mint például a béta-karotin, az asztaxantin és a zeaxantin, melyek köztudottan hatékonyan veszik fel a harcot a testünket és sejtjeinket érő szabadgyökök támadásai ellen, melyek általában oxidáció során jönnek létre, az immunfunkciók elnyomásával.

A spirulina abban is segít szervezetünknek, hogy megakadályozza a vírusok sejtjeinkbe való jutását. Többféle vírussal végeztek kísérleteket, és arra jutottak, hogy a spirulina, vagy ebből az algafajtából kivont valamely hatóanyag számtalan vírus ellen hatékonyan veszi fel a harcot. Többszáz vírusfajta elpusztítására képes, többek között az AIDS-t okozó HIV-ére is. Jelenleg is folynak további kísérletek, hogy bebizonyítsák a spirulina antivirális hatását, ám még sok állatokon végzett teszthez van szükség arra, hogy ez megdönthetetlen ténnyé váljon.

Az egyik legfrissebb kutatás részletei:

A kékes-zöldes Arthrospira platensis (más néven Spirulina platensis) fonálalga vizes kivonata meggátolta a HIV-1 szaporodását a humán T-sejtvonalakban, a perifériás vér mononukleáris sejtekben (PBMC), valamint a Langerhans sejtekben (LC). A 0,3 és 1,2 mug/ml közötti kivonat-koncentrációk a perifériás vér mononukleáris sejtekben (PBMC) kb. 50%-kal (50% effektív koncentráció (EC50) csökkentették a vírustermelődést. A PBMC-növekedés 50%-os gátlásához (IC50) szükséges kivonat koncentrációja 0,8 és 3,1 mg/ml között volt. A mindenkor alkalmazott sejttípus függvényében a terápiás indexek 200 és 6000 között voltak. A kivonat a HIV-1-re való hajlamot közvetlenül deaktiválta egy vírusokkal való előinkubáció esetén a humán T-sejtvonalakhoz való kötődés előtt. A kivonat frakcionálása során felismerhetővé vált a vírus elleni védekezés a poliszacharid-frakcióban, valamint egy extrém alacsony hányadban poliszacharidokat és tanninokat tartalmazó frakcióban. Ebből azt a következtetést vonjuk le, hogy az Arthrospira platensis vizes kivonatai antiretrovirális aktivitást fejtenek ki, ami potenciális klinikai jelentőséggel bír.

Ayehunie-Seyoum; Belay-Amha; Baba-Timothy-W; Ruprecht -Ruth-M; Dana-Farber Cancer Inst., Harvard Med. Sch., Lab. Viral Pathogenesis, 44 Binney Street, Boston, MA 02115, USA. In vivo-Studie.

 

Napi étkezésed része lehet könnyen fogyasztható por vagy kapszula formájában.

 

"Mi évek óta nem oltjuk már a hagyományos oltóanyaggal családunkat, de az alga-készítményeket nagy kanállal "zabáljuk"... hmmm... nagyon fincsi (na, ez utóbbi nem igaz, az algapornak mocsáríze van...)"

"Ja, és évek óta nem volt nagyobb fertőzés... max. egy napig tartó ici-pici nátha... ez pedig a saját immunitásunk kialakulásának jele..."

- Dr. Ilyés Gabriella (háziorvos)

 

Segíts be az immunrendszerednek
a fertőzések ellen! »»


Érdemes tudni: a vírusok ellen az orvostudomány jelenleg nem képes hatékonyan felvenni a harcot. Az otlásokkal az immunrendszert próbálják felkészíteni a támadásokra, ugyanakkor a vírusok rendkívül gyorsan transzformálódnak, és ezt az oltásokkal szinte lehetetlen naprakészen lekövetni.

Az antibiotikumok nem alkalmasak a vírusok elleni harcban, mert azok csak a baktériumok ellen dolgoznak, egészen pontosan csak bizonyos baktériumok ellen tudnak. Viszont sajnos ebbe a spektrumba a testedben lévő "jó" bacik is beleesnek, így kárt is okoz. Tönkreteszi az emésztésedet, a hüvelyflórádat, így nagyon komoly gondokat is okoz. Ezeket a jó baktérium törzseket vissza kell pótolni a megfelelő probiotikummal.

A legeredményesebb (és negatív hatás nélküli) megoldás az immunerősítés. Ha az immunrendszered erősíted, a szervezeted képes bármilyen kórokozóval, annak bármilyen transzformált változatával is szembeszállni, és ennek a harcnak nem esnek áldozatául "civilek", azaz a testeddel együttműködésben, szimbiózisban élő "jó baktériumok".

 

 

spirulina_virus_elleni_hatasa_immunerositesKérdésed van? Rendelni szeretnél? - Hívj a +36 20 9673895 számon! - Minden jog fenntartva! 2007-2016