csoda-alga.shp.hu

kell nyáron vitamint enni


P
rofesszor Márai Géza híres, megdöbbentő kutatása

Amit minden felelősen gondolkodó embernek tudnia kell az élelmiszerekről, illetve tápanyag-tartalmukról

Először is hadd szögezzem le: imádom a gyümölcsöket és a zöldségeket. Nem tud úgy eltelni nap, hogy ne ennék több alkalommal is belőlük.

Az alábbi adatokkal viszont minden felelősen gondolkodó embernek tisztában kell lennie, különösen, ha családja van.

 

Prof. Dr Márai Géza, a Szent István Egyetem Környezetgazdálkodási Intézet ökológiai tanszékének tanára évtizedek óta vizsgálja, hogy a környezetszennyezés hatására hogyan romlott talajaink minősége és ennek következtében milyen negatív hatások érték a növényeket, állatokat és rajtuk keresztül egészségünket.


Néhány elgondolkodtató kérdés a megannyi közül:

 • Mennyi tápanyag és vitamin lehet abban a sárgarépában, amit mesterséges fényen termesztenek és sosem "látott" termőtalajt...? (Vagy ha látott is magyar talajok legalább felében erős savasodási folyamat ment vége.)
 • Mennyi tápanyag és vitamin lehet abban a narancsban, amit éretlenül szednek le, vegyi gázzal érlelik be, és teljesen befújják vegyszerrel, hogy ne rothadjon meg szállítás közben? És mennyi méreganyag lehet benne...?
 • Mennyi tápanyag lehet annak a csirkének a húsában, amely a tojásból kikelve mindössze tíz nap alatt eléri a levágható kort...?

 

Ne legyenek illúzióink: hacsak nem magunk termeljük (marhatrágyán, civilizációtól elzárt területen), vagy ellenőrzött ökogazdaságból vásároljuk a termékeket, a fenti jellemzők garantáltak, bármelyik boltban, bármelyik piacon is veszed meg.

A bio élelmiszerek esetében is kérdés, hogy mennyi tápanyag van bennük (a legújabb vizsgálatok szerint tápanyagtartalom lényegében nincs különbség a bio és nem bio növények között), illetve láttam már "bio" káposztaföldet az autópálya mellett...

Ezeken a dolgokon nem kell különösebben mérgelődni, ez van, és kész. A cikk végén javaslunk néhány megoldást, hogy mi mit teszünk, ha már egyszer ez a helyzet.


De most nézzük a tényeket és a számokat:

Professzor Márai Géza vizsgálata számszerűen és konkrétan kimutatta, hogy az 1960-as évektől kezdve drasztikusan megváltozott a mikroelemek és a vitaminok mennyisége az élelmiszerekben.

Az alábbi táblázatban bemutat néhányat az „eredmények” közül:

Ásványi anyag és mikroelem tartalom
Csökkenés 1966 - 1990 Maradt 1990
Búza 50,00% 50,00%
Árpa 62,30% 37,70%
Kukorica 81,40% 18,60%
Répafélék 25,00% 75,00%

Vitamintartalom
Csökkenés 1966 - 1990 Maradt 1990
Borsó 50,00% 50,00%
Tej 95,00% 5,00%
Káposzta 95,00% 5,00%
Sárgarépa 40,00% 60,00%

Forrás: A zöldség és a gyümölcs már nem a régi (2004.05.04. The Ecologist)

 

Ásványok és vitaminok mg-ban 100 g élelmiszerben Vizsgált anyagok Eredmény 1985 Eredmény 1996 Különbség
Brokkoli

kalcium
folsav
magnézium
folsav

103
47
24
39
33
23
18
34
-68%
-52%
-25%
-12%
Bab magnézium
B6 vitamin
kalcium
26
140
14
22
55
4
-15%
-61%
-70%
Burgonya magnézium
kalcium
27
37
18
31
-33%
-17%
Sárgarépa
magnézium

62

19

-68%
Spenót C-vitamin 51
21 -58%
Alma C-vitamin
kalcium
folsav
5
8
23
1
7
3
-80%
-12%
-84%
Banán magnézium
B6 vitamin
kálcium
31
330
420
27
22
327
-13%
-92%
-24%
Földieper kalcium
C-vitamin
21
60
18
13
-14%
-67%

Forrás: 1985 Geigy Gyógyszerkonszern. 1996 élelmiszerlabor Karlsruhe/Sanatorium Oberthal

A fenti vizsgálatok nagyüzemi növénytermesztés körülményei között folytak.

 

A vizsgálat óta újabb 25 év telt el

Bele se merek gondolni, hogy mi történt azóta...

Ha valaha is voltál beteg, vagy a gyermeked volt beteg, akkor megvan az az érzés, amikor annyira gyengének érzed magad, hogy már kezded azt hinni, ennek sose lesz vége... Amikor úgy érzed, minden erőd elfogyott, fáradt vagy, kimerült, vagy fájdalmaid vannak, és azt sem tudod, mit csinálj, hogy jobb legyen. Szinte semmit nem tudsz elvégezni, mert még a létezés is fárasztó. Munka, a gyerekek ellátása, akár csak egy szendvics késztése... az egyetlen kívánságod: valaki segítsen rajtam...!

Egyáltalán nem mindegy, hogy megelőzés céljából, a szervezeted optimális működésének biztosítása érdekében fogyasztasz rendszeresen étrend kiegészítőt, amikor még egészséges vagy, vagy pedig kínlódsz és szenvedsz, és a köztudottan káros, mellékhatásoktól sem mentes gyógyszertablettát veszed be akkor, amikor már megbetegedtél...

Sajnos tény, hogy a növények már nem képesek elegendő ásványi anyagot és nyomelemeket a talajból felvenni, mert az évtizedek alatt kizsigerelt földekben egyszerűen már nincs benne. A műtrágya lényegében semmit sem ér.

Értelemszerűen, hogy ha a növények nem tudják felvenni a tápanyagokat, akkor a takarmányon keresztül az állatok sem. Nem véletlenül tömi beléjük a gyógyszereket és antibiotikumokat, megfelelő tápanyag ellátottság nélkül az állat sem maradhat egészséges és erős.

A tápláléklánc végén pedig ott az ember, aki hiába eszik sok zöldséget, gyümölcsöt, gabonát és húst, jóllakni jóllakik tőle, sőt, akár komoly túlsúlyt is fölszed a kajától, mennyiségileg nem, de minőségileg éhezik. Teste komoly hiányokkal küzd, a sejtjei éheznek. A tápanyaghiányos sejtek pedig nem tudnak egészségesen működni.

A jó minőségű és megfelelő összetételű természetes táplálék kiegészítők tehát ma már létfontosságúak ahhoz, hogy hosszú távon megőrizhessük egészségünket.


"Melyik étrend kiegészítőt válasszam, amelyik
a legjobb nekem és a családomnak?"

Mi elsősorban az alábbi a három természetes multivitamint ajánljuk, mert ezek a legkonplexebbek, kiemelkedő minőségűek, ár-érték arányban a legjobbak Magyarországon (sőt, talán egész Európában), és tartalmazzák a napi szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket, fehérjéket, alapvetően minden fontos tápanyagot, amire a szervezetünknek a kiegyensúlyozott működéshez szüksége van. Télen-nyáron, egész évben ajánlott őket fogyasztani!

 

Természetes mulivitaminok:

 

természetes multivitamin

1.) Green Multi Complex

90 tabletta

Zöld növény alapú természetes vitamin és ásványi anyag komplex, flavonoid, antioxidáns, emésztőenzim tartalommal. Napi használatra javasolt. A táplálék-kiegészítők piacán összetételének gazdagsága folytán egyedülálló termék. Gyerekek is fogyaszthatják.
.
Ízelítő a tartalmából: Vitamin A, C, D3, E, K1, B1, B2, B6, B12, Niacin, Folsav, Biotin, Pantotensav, Calcium, Foszfor, Jód, Magnézium, Cink, Szelén, Réz, Mangán, Króm, Molibdén, Kálium, Klór, Spirulina, Citrus Bioflavonoidok, L. Acodiphilus, Soja izoflavonok, Gomba Comlex, Para Aminobenzoesav, Heszperidin, Rutin, Quercetin Dihydrate, RNA/DNA Complex,  Kolin bitartarát, Inositol, Bór, Lutein, Szőlőmag Extract, Fenyőkéreg Extract, Zöld Tea Extract, Árpafű, Lenmag por, Zab rost, Emésztőenzim Complex, Fekete Áfonya, Ginko Biloba, Gotu Kola por
.

« Tápanyag összetételhez katt a képre!green_multi_komplex_osszetetele
.
Fogyasztói ár: 9 800 Ft
Kedvezményes Biocom tagi ár: 7 500 Ft
Megtakarítás: 2300 Ft

csodaalga megrendelés

 

vita_min_with_greens_termeszetes_multivitamin2.) Vita-Min with Greens

90 tabletta (napi 3)

Nagyon gazdag összetételű, komplex vitamint, amely nevéből adódóan valóban hozzájárulhat a vitalitáshoz. A terméknévben rejlő zöld összetevők sokaságával együtt igen különleges készítmény lett.
Csak ízelítő a beltartalomból: vitaminok (A, C, D E, K, többféle B), kalcium, magnézium, cink, szelén, szagtalan fokhagyma, zöld tea, rozmaring, brokkoli… Az idegrendszer alapvitaminja, mely dohányosoknak, alkoholfogyasztóknak, időseknek elengedhetetlen, illetve mindenki másnak is, aki szeretné bevinni, pótolni az egészséges élethez szükséges anyagokat!

Lehetséges hatásai:
 • Méregtelenít
 • Idegrendszer alapvitaminja
 • Támogatja a szívműködést
 • Dohányosoknak, alkohol fogyasztóknak, időseknek elengedhetetlen
 • Bontja a zsírsavakat, hozzájárul a szénhidrátok anyagcseréjéhez (fogyás!)
 • Nélkülözhetetlen a növekedéshez
 • Szabályozza a koleszterin szintet, mérsékli az érelmeszesedést
 • Értágító hatású, javítja a vérkeringést
 • Megőrzi a bőr, a körmök és a haj egészségét, épségét
 • Fontos a vas felszívódásához, támogatja a folsav termelődését
vita_min_with_greens_osszetetele « Tápanyag összetételhez katt a képre!

Fogyasztói ár: 5 700 Ft
Kedvezményes Biocom tagi ár: 4 400 Ft
Megtakarítás: 1300 Ft

megrendelés
.
.

3.) A nagyágyú: 100%-os alga komplex

immun_supreme_biocom_okonet_alga_porImmun Supreme Powder (alga komplex por)

180 g port tartalmaz
1 doboz 1-2 havi adag
1 éves kortól fogyasztható!


immun_supreme_biocom_okonet_alga_kapszulaImmun Supreme 240 Caps (alga komplex kapszula)

240 kapszula
120g nettó tömeg

0,5g / kapszula - kényelmes méret
1 doboz 1-2 havi adag
1 éves kortól fogyasztható!

 

"Nem ismerek ennél komplexebb sejtvédő-, tápláló-, méregtelenítő kúrát - életelixírt!"
- Dr. Ilyés Gabriella, orvos
Fogyasztói ár: 12 000 Ft
Kedvezményes Biocom tagi ár: 9 900 Ft
Megtakarítás: 3100 Ft

megrendelés

 

.
.

Garantáld az egészséget magadnak és családodnak!

Ha kérdésed van, vagy rendelnél, hívj!

+36205065956

Vagy rendelj online kedvezményesen »Kérdésed van? Rendelni szeretnél? - Hívj a +36 20 9673895 számon! - Minden jog fenntartva! 2007-2016